KALINA CROSS

SAVREMEN CROSSOVER AUTOMOBIL

Kalina Cross predstavlja varijantu Kaline Univerzal sa povišenim klirensom i dodatno ojacanim ogibljenjem. Cross varijanta sa sobom donosi i dodatke karoseriji u vidu plastičnih ojačanja rubova, bočnih lajsni kao i izmene na frontalnom delu vozila, a sve u cilju dodatne zaštite spoljnih površina kao i postizanja vizuelnog efekta savremenog krosover automobila.

Iako nije koncipirana kao terensko vozilo, zavidan klirens za putnički automobil od 183mm omogućiće Vam bezbrižan odlazak na izlet i olakšati kretanje po putevima lošijeg kvaliteta. Koncipirana da pruži izuzetnu raznovrsnost upotrebe, Kalina nudi kompromis između koncepcije karavana i skladnih dimenzija automobila kompakt klase. Automobil zadržava karakteristike preglednosti i lakoću manevrisanja i parkiranja, a pristupačni prtljažni prostor od 335dm3 lako će zadovoljiti dnevne potrebe. Obaranjem zadnje klupe automobil pokazuje pravo lice, i zapreminom od 670 dm3 tovarnog prostora lako će zadovoljiti i najzahtevnije.

JEDNOSTAVNOST I BEZBEDNOST

Jednostavna, ergonomična kabina sa logičnim raspoređenim i pristupačnim komandama i ostavama za sitnice doprineće zadovoljstvu vozača. Koncepcija kabine omogućava dovoljno svetlosti i prostora za putnike, a utisku prostranosti doprinosi i obilje prostora za glave putnika. Kalina zadržava deo tradicionalne Ladine robusnosti i izdržljivosti ogibljenja. Automobil se proizvodi u skladu sa svim važećim Evropskim i Ruskim standardima bezbednosti, opremljen je sistemima elektronske asistencije u vožnji i vazdušnim jastucima, a primenjena su savremena konstrukcijska rešenja u ojacavanju i zaštiti putničkog prostora, konstrukciji instrument table i zaštite pešaka.